Kolosváry Eszter

Pszichológus, képzés alatt álló KIP- és családterapeuta, PhD-jelölt

Rendelési idő:

Hétfő: 15:00-20:00

Kedd: 8:00 - 11:00

Péntek: 8:00-12:00

Szombat: 8:00 - 12:00

Köszöntöm, Kolosváry Eszter vagyok, pszichológus.

Pályám során gyermekpszichológiai rendeléseken, pszichiátriai ambulancián és magánrendelésen dolgoztam, több mint hét év szakmai tapasztalatom van.

Pszichológus munkám során a katatím képélmény pszichoterápia (Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület) és a családterápia (Magyar Családterápiás Egyesület) képzéseken elsajátított eszköztárra építek. Szemléletem pszichodinamikus, szupervízióm és a doktori képzésem során egyaránt ilyen elméleti keretben gondolkodom. A Pécsi Tudományegyetem Elméleti Pszichoanalízis PhD képzésében szereztem abszolutóriumot, jelenleg doktorjelölt vagyok. Minden érdekel, ami az emberi lélekkel kapcsolatos.

A lelki jelenségek, az érzelmi élet nem tudatos hátterét, a viselkedés mozgatórugóit próbálom megérteni pácienseimmel együtt gondolkodva. A hozzám forduló pácienseknek elsősorban önismeretük gyarapodását ajánlom fel. Az önismeret útján megtapasztaltak segítenek az életvezetési nehézségek, párkapcsolati útvesztők jobb átlátásában. A múlttal való szembenézés, a belső képzetek, fantáziák kibontása és az érzelmi folyamatokkal való közös munka gyakran segít a szorongásos állapotok, a hangulati szélsőségek leküzdésében.

A katatím imagináció, a belső képekkel, fantáziákkal való foglalkozás kapcsolatot teremt a kevéssé tudatosuló, érzelmi életünket, kapcsolatainkat annál inkább meghatározó lelki tartalmakkal. A közös munka közös utazás is egyben lelki tájakon, múlton, félelmek és vágyak formálta vidéken.

A családterápiás képződésem folyamán elsajátított rendszerszemléletű gondolkodás a páciensek kapcsolati világában való tájékozódást segíti. Támaszt ad a páciens társas közegének feltérképezésében, a személyiségfejlődés, tünetek hátterének átlátásában. 

Legfontosabb motiváló erő számomra, hogy hatékonyan és humánusan tudjak dolgozni. 

A páciensekkel való munkában központi jelentőségű számomra a bizalom és a hit abban, hogy a hozzám forduló emberek támogatással, de önerőből fel tudnak épülni a problémáikból. Az önállóság, a belső szabadság tisztelete, az előítéletmentesség határozza meg kapcsolatunk légkörét. 

Témakörök, amikben segíteni tudok:

  • önismereti kérdések
  • önbizalom
  • alkalmazkodási nehézségek
  • párkapcsolati problémák
  • családi problémák
  • szülői szereppel kapcsolatos kérdések
  • szorongás
  • hangulati problémák

Ár: 15.000 Ft/alkalom

Időpont egyeztetéshez kérjük hívja az alábbi számot:

(mobilról kattintva azonnal hívható)

Bejelentkezés:
hétfőn, kedden, szerdán, pénteken
12:00 - 16:00 között
csütörtökön
18:00 - 21:00 között
Ha a telefont éppen nem tudjuk felvenni, visszahívjuk Önt!