Telefon: +36-30-950-9717

info@corvinpszichologia.huSipos Mária

Pszichológus, felnőtt klinikai szakpszichológus jelölt

Rendelési idő

kedd: 15:00-21:00

szerda: 8:00-14:00

online formában is (közösen egyeztetett időpontban)

Sipos Mária vagyok, klinikai szakpszichológus jelölt, kognitív és-viselkedésterápiás konzultáns, alvásterapeuta. Több éve a klinikumban tevékenykedem, ahol egyéni-és csoportterápiákat tartok, emellett tréningeket, önismereti és meditációs csoportokat vezetek. Főbb szakmai területeim: a traumafeldolgozás, alvásproblémák, stressz, depresszió, pánikbetegség, fóbiák, önértékelési problémák.


Munkám során többek között a kognitív-és viselkedésterápiával, az EMDR traumafókuszú terápiával, a személyközpontú terápiával, valamint a mindfulness alapú kognitív terápiával ismerkedtem meg, amely módszerek külön-külön, vagy akár vegyítve lehetővé tették a legnagyobb örömöt és sikert, amit egy terapeuta elképzelhet magának, a gyógyult beteg elégedettségét és mosolyát. Eddigi tapasztalataim alapján, sok esetben a probléma mögött egy nagyon negatív emlék, trauma húzódik meg, amelynek feldolgozása jelentős pozitív változásokat idéz elő. A mindfulness látásmód nagy hatással volt saját életemre is. A mindfulness megtanít nemcsak a pozitív, hanem a negatív gondolataink, érzelmeink, valamint önmagunk teljes elfogadására, a jelen aktív megélésére, a múltban vagy jövőben való bolyongás helyett.

Egyre gyakrabban tapasztalom praxisom során, hogy pácienseimet bekebelezi a teljesítményszorongás, és az egyre nagyobb elvárások miatt úgy érzik,a rájuk nehezedő terhet nem tudják továbbcipelni. Hiszem, hogy az ember eredendően, emberi mivolta miatt érték, szerethető és tiszteletre méltó. Erre a nézőpontváltásra is törekszem pácienseimnél, akinél az önértékelési problémák egyre gyakoribbak és mélyen gyökerezőek. Vallom, hogy lelkünk egészsége kihatással van életünk minden területére, azaz test és lélek nem válaszható külön egymástól. Ha valami nincs rendben, a testünk mindent elkövet azért, hogy jelzést adjon, felhívja a figyelmünket a problémára. Ezért törekszem arra, hogy a felmerülő elakadásokat, egyfajta jelzésnek tekintsem és egységben értelmezzem.

Számomra a munkám küldetés. Önmagunk megismerése, elfogadása, szeretete segít az életünk során felmerülő nehézségek és akadályok leküzdésében, ezért különleges figyelmet szentelek az önelfogadás, önbecsülés témakörének. Hisz bármilyen élethelyzetbe is kerüljünk, önmagunkra mindig számíthatunk. Szakmai hitvallásomat meghatározó mondat: „Minden, ami ember”. Úgy gondolom az emberi odafordulás, nagyon sok esetben az egyik legnagyobb segítséget jelenti mindennapjainkban. Vallom, hogy minden egyes emberi interakcióban benne van a tanulási lehetőség, nem csak a másikról, hanem magunkról is. Hiszek a személyes találkozások sorsfordító erejében. Ezek az emberi találkozások teszik igazán szenvedélyemmé a munkám.

Egy számomra sokat jelentő mondat, amelyet egy páciensemtől tanultam:
„Ne tartsd fontosnak, hogy fontosnak tartsanak, egyszerűen csak szeress és fontos leszel!”

Időpont egyeztetéshez kérjük hívja az alábbi számot:

(mobilról kattintva azonnal hívható)

Ha a telefont éppen nem tudjuk felvenni, egy órán belül visszahívjuk Önt!

Tanulmányok, képzések:

2019

EMDR terapeuta képzés, Level 1.
2019 -

Debreceni Egyetem Magatartástudományi Intézet
Felnőtt klinikai szakpszichológus képzés
2017 - 2019

Semmelweis Orvostudományi Egyetem, VIKOTE
CBT konzultáns
2014 - 2016

Eötvös Loránd Tudományegyetem
Pszichológia MA
2011 - 2014

Pázmány Péter Katolikus Egyetem
Pszichológia BA