Budapest pszichológus

Pszichológus Budapesten a VIII. kerületben

Pszichoterápiás konzultáció, életvezetési tanácsadás, pszichológiai tanácsadás, pszichiáter, pszichológus Budapesten, a Corvin-negyedben.

A Corvin Pszichológiai Terápiás központ a koronavírus kapcsán javasolt higiéniás feltételek és kötelező intézkedések betartásával zavartalanul működik.

A terápiákra, konzultációkra személyes és online  (pl. skype terápia) formában is van lehetőség.

Továbbra is fogadjuk tehát új klienseink bejelentkezését is!

A Corvin Pszichológiai Terápiás Központ empatikus, magasan képzett, tapasztalt és elkötelezett pszichológus szakemberekkel áll rendelkezésére. Mikor érdemes pszichológushoz fordulni?

Életünk során mindannyian küzdünk lelki problémákkal, van amikor ezek elviselhetőbbek, és van amikor annyira elárasztanak, hogy nem érezzük már igazán boldognak magunkat.

A lélektani nehézségek sokféle módon jelentkezhetnek: megváltozott hangulat, erős szorongások, felerősödő függőségek, zavaró gondolatok, önértékelési zavarok, stb. Az is előfordulhat, hogy a környezetünk lát rajtunk aggasztó jeleket, és az ő hatásukra fordulunk pszichológushoz.

A problémák oka olykor egyértelműnek tűnhet (pl. élethelyzetbeli változások, párkapcsolati problémák, válás, munkahelyi változások), de mégsem tudunk változtatni érzéseinken, hozzáállásunkon, vagy nem tudunk döntésre jutni egy-egy lényeges kérdésben. Az is előfordulhat, hogy magunk sem értjük, hogy mitől vagyunk levertek, dühösek, szorongók, miért viselkedünk máshogy adott helyzetekben. A lelki zavarok oka sokszor tudattalan, illetve a felszíni okok mögött gyakran korai tapasztalatok széles, bonyolult hálózata rejlik. Illetve vannak úgynevezett normatív krízisek és életkorral járó természetes lelki változások is melyekkel minden embernek szembesülnie kell. Ezek eredményeként gyakran újra értelmezzük értékeinket, azt, hogy mi valójában fontos, és mi nem az.

A lelki problémák sora és kialakulásuk módja szinte végtelen. Lehet hogy csak egy kérdésre keressük a választ, de lehet, hogy súlyos szenvedést élünk át. Szakemberhez fordulni minden esetben érdemes, hiszen sokszor saját gondolataink fogságában, pont önmagunk problémáit nem látjuk tiszta szemmel, vagy ha látjuk is az összefüggéseket, érzelmeink, viselkedésünk önmagától mégsem változnak.

Mi történik a pszichológusnál?

A pszichológus először egy úgynevezett „első interjú” keretében feltárja a kliens problémájának természetét, tüneteit, a kliens személyiségét, illetve egyéni élettörténetét. Az első interjú a kliens problémájától függően több alkalmat is igénybe vehet.

Ezek után a pszichológus és a kliens közösen megfogalmaznak egy terápiás célt, megállapodnak a terápiás módszerben, valamint a terápia kereteiben (gyakoriságában, hosszában, feltételeiben). A pszichoterápia célja és hossza természetesen a folyamat során közös megegyezéssel módosulhat, ahogy a kliens is folyamatosan fejlődik, változik.

Időpont egyeztetéshez kérjük hívja az alábbi számot:

(mobilról kattintva azonnal hívható)

Bejelentkezés:
hétfőn, kedden, szerdán, pénteken
12:00 - 16:00 között
csütörtökön
18:00 - 21:00 között
Ha a telefont éppen nem tudjuk felvenni, egy órán belül visszahívjuk Önt!

Mi alapján válasszunk pszichológust?

Minden tapasztalt pszichológus szakember képes bizonyos szinten segíteni a lelki betegségek kezelésében. Bármilyen területen dolgozott egy adott pszichológus (legyen az Pszichiátriai Gondozó, lelkisegély szolgálat, magánrendelés, vállalati munkahely) a pszichés zavarok széles tárháza mindenhol megjelenik.

Mindemelett munkahely és szakképzettség mentén is változhat, hogy melyik pszichológus milyen jellegű problémákra „specializálódott”. A tanácsadó szakpszichológus például olyan, alapvetően lelkileg egészséges kliensek segítésére fókuszál, akik valamilyen elakadásban, lelki nehézségben, krízisben szenvednek. A klinikai szakpszichológus ugyanakkor egészségügyben szerzett tapasztalatai és klinikai tanulmányaiból kifolyólag jártasabb lehet a súlyosabb pszichés problémák kezelésében is (pl. pszichózisok, személyiségzavarok). Az úgynevezett egészségpszichológus pedig elsődlegesen a szomatikus betegellátásra, prevencióra és rehabilitációra specializálódott. Megkülönböztetnünk felnőtt- és gyermekpszichológust is, a gyermek pszichológus alapvetően 0-18 éves korúak lelki problémáival foglalkozik. Összességében pedig egy adott pszichológus természetesen több szak-, ill. módszerspecifikus képzettséggel is rendelkezhet.

A fentieken túl a pszichológus választás egyik legfontosabb szempontja az úgynevezett „illeszkedés”, azaz a kliens és pszichológus közti megfelelő kapcsolat, harmónia, összeillés. Ez teremti ugyanis meg a bázisát a közös munkának. Mindehhez a pszichológus személyének elfogadónak, és empatikusnak kell lennie, rá kell tudnia teljes mértékben hangolódnia kliensére. A megfelelő egyéni összeillés tud tehát olyan biztonságos légkört teremteni, mely lehetővé teszi a kliens számára a megnyílást, a közös lélektani munkát.
A budapesti Corvin Pszichológiai Terápiás Rendelőben empatikus és magasan képzett szakpszichológusok várják jelentkezését: felnőtt klinikai szakpszichológus, gyermekpszichológus, egészségpszichológus, tanácsadó pszichológus. Részleteket a „Pszichológus szakembereink” menüpont alatt találhat.

Szolgáltatásaink